Hoe vind ik een boekhouder?

Je hebt de keuze voor jezelf en je bedrijf gemaakt: je gaat op zoek naar een boekhouder. Maar hoe begin je in godsnaam aan deze zoektocht, want boekhouders lopen er met hopen rond. Echte goede daarentegen zijn niet altijd zo gemakkelijk te vinden. Belgischeboekhouders.net geeft je daarom enkele tips en tricks om een goede boekhouder onder de arm te nemen.

Bezint eer je begint

Een gouden regel als je aan het begin staat van je zoektocht. Denk vooraf daarom even na over wat je precies van een boekhouder verwacht. Eerst en vooral is het vanzelfsprekend dat je voor een persoon kiest, waar je je op en top bij voelt. Iemand die je kan vertrouwen en die je al je vragen kan stelen, waarbij je kan rekenen op een eerlijk antwoord op maat. Met een boekhouder waarbij je je niet op je gemak voelt, kan je maar beter niet in zee gaan.

Ten tweede moet je ook even voor jezelf en je onderneming bepalen wat je budget voor je boekhouder precies is. Een boekhouders prijskaartje kan namelijk nogal hoog oplopen, naar gelang het aantal uren dat hij moet werken, naargelang zijn opleiding en nog veel meer. En akkoord, een boekhouder moet geld kosten, hij heeft immers ook recht op een vergoeding voor zijn diensten, aangezien hij een beetje functioneert als een echte waakhond voor de financiën van uw bedrijf. Maar... hou het binnen de perken en zorg er vooral voor dat je boekhouder zichzelf terugverdient!

Ten derde moet je ook gaan voor iemand met de nodige portie deskundigheid, ervaring en knowhow. Nogmaals: wees je ervan bewust dat je deze persoon toevertrouwt met de meest persoonlijke gegevens van je onderneming en dat hij mede zal bepalen welke stappen je zal ondernemen om je bedrijf naar een zo groot mogelijke winst te leiden. Een professioneel advies waar en wanneer u het nodig heeft is precies wat u hiervoor nodig heeft!

Een boekhouder is overal voorhanden

Ben je op zoek naar een goede boekhouder, dan liggen er vele opties voor je open. Uiteraard is er de goede oude telefoongids, waar je zal geconfronteerd worden met honderden mogelijkheden. Maar een andere wijze is om eenvoudigweg eens rond te vragen bij familie, vrienden en kennissen of zij de geknipte persoon voor je hebben. Zij hebben misschien reeds ervaring met deze persoon? Vraag naar concrete verhalen, zodat je meer inzicht krijgt in het doen en laten van deze boekhouder in kwestie.

En dan last but not least: het internet! Het wereldwijde web heeft namelijk een schat aan informatie voor je klaarliggen met contactgegevens, recensies en ervaringen. Ideaal toch? Op de website van Amplitudo vind je bijvoorbeeld een overzicht van heel wat boekhoudkantoren in je buurt. Zo kan je op je gemakje op zoek gaan naar enkele kandidaten, waarna je ze eventueel kan contacteren voor een kennismakingsgesprek. Vraag diverse offertes aan, bespreek met elk van hen je verwachtingen en vooral: ga op zoek naar die ene waar je onmiddellijk een klik voelt.